Målvaktstränarutbildning C digitalt

Nu kan vi erbjuda målvaktstränarutbildning C i digital form (med hemuppgifter)

Varmt välkommen med din anmälan till Målvaktstränarutbildning C. 

Förståelsen för målvaktens betydelse för laget ökar ständigt. En bred utbildning i tidig ålder, där målvaktsspelet sätts in i sitt sammanhang och ingår som en del för alla, lär barnen och ungdomarna att förstå helheten, det vill säga spelet och matchen. Rollen som målvakt kan betyda att allt fler fortsätter hela vägen fram till seniorspelare.

MV C är målvaktstränarutbildningens första kurs som ska stimulera och förstärka utvecklingen av målvaktsspelet inom barn och ungdomsfotbollen. Målgrupp är nyrekryterade målvaktstränare och barn- och ungdomstränare som vill vidareutveckla sina kunskaper om målvaktsspelet.

Syftet med utbildningen är att ge en introduktion till rollen som ledare/målvaktstränare för åldersgruppen 6-14 år, där fokus ligger på enkelhet, positivt förhållningssätt och praktiska tips. Hur utvecklas bra målvakter i fotboll? Vad består bra och rolig målvaktsträning av Har du de rätta metoderna och kunskapen för att utveckla barn och ungdomar till bra målvakter? I utbildningsmaterialet Målvaktstränarutbildning C får du vägledning och konkreta tips på övningar för träning av unga målvakter.

För målvaktstränare som vill förkovra sig ytterligare efter C-diplom finns kurserna B-Diplom som tar upp
målvaktsspelet inom ungdoms- och juniorfotbollen samt A-Diplom som riktar sig speciellt mot seniorverksamheten.