En vädjan om idrottande för barn och ungdomar

En vädjan om matchspel för barn och ungdomar

Vi vädjar nu till Region Örebro Län om att få möjlighet att starta upp med ungdomsmatcher fr.o.m. den 17 maj. Vi är redan väl förberedda med att följa FHM:s råd och rekommendationer att spela på ett organiserat och smittsäkert sätt precis som vi gjorde under hela säsongen 2020.

Som läget är just nu med att alla matcher är inställda som mestadels skulle ha spelats på helgerna gör att våra anläggningar delvis står tomma. Vi vet att många ungdomar då skapar egna oorganiserade initiativ. Ungdomarna som samlas på samma anläggning kommer från olika lag, spelar egna matcher utan vuxna på plats vilket gör att det inte sker på ett smittsäkert sätt och vi kan inte kontrollera ungdomarnas frustration över att matcherna inte kommer igång.

Vi är också oroliga för att många barn och ungdomar slutar spela fotboll för att de inte har något att se fram emot. Många slutar med sin fotboll utan matcher och utan matcher tränar man inte heller i samma utsträckning. Vi har 520 ungdomslag anmälda till seriespelet 2021 vilket innebär att det är ca. 7000 barn och ungdomar som spelar match varje vecka i Örebro Län. Många av dessa ungdomar spelar bara fotboll och vi har fått indikationer från våra föreningar att för varje vecka som går slutar fler och fler barn att spela Fotboll.  

Med hopp om bättre tider och en uppstart för våra barn och ungdomar med fotbollsmatcher fr.o.m. den 17 maj.

 

Örebro Läns Fotbollförbund

 

Johan Ringaby                                   Björn Aurell

Ordförande                                       Kanslichef