Region Örebro Län öppnar upp för ungdomsmatcher fr.o.m. den 17 maj

Region Örebro Län öppnar upp för ungdomsmatcher fr.o.m. den 17 maj

Efter att vi de senaste dagarna haft en god dialog med Region Örebro Län har de nu gett oss möjlighet att starta upp barn- och ungdomsmatcher lokalt för spelare upp t.o.m. 19 år fr.o.m. måndagen den 17 maj.

När vi nu får möjligheten att spela matcher igen måste vi visa att vi tar vara på den möjligheten. Sköter vi oss inte kan regionen stänga för matchspel igen på kort varsel. Det är extremt viktigt att alla följer rekommendationerna kring matchspel. Det innebär att all verksamhet ska ske så smittsäkert som möjligt och att det ska vara publikfritt vid alla matcher – inga undantag. Hitta inte kryphål och ta ansvar!

Som läget är just nu så får varje lag spela sin planerade match som är planerad med 1 match per lag och vecka. Vi kommer inte publicera tabeller under vårsäsongen i serier 13-19 år så varje match är en enskild match och varje lag har rätten att ställa in en match. Ställer ni in en match blir helt enkelt matchen inställd och kommer inte att genomföras. Glöm inte att meddela motståndare och ÖLFF i god tid före match om matchen blir inställd.

Matcherna kan genomföras under förutsättning att detta görs så smittsäkert som möjligt.

- hålla avstånd till varandra

- inte dela utrustning med varandra

- undvika gemensamma omklädningsrum

- resa till och från aktiviteten individuellt

- inte ha någon publik

- stanna hemma om man känner sig sjuk eller om man är nära kontakt till någon som har covid-19

 

Läs även SvFF:s Riktlinjer med samtliga beslut och rekommendationer som gäller nationellt just nu: 

https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

Samtliga våra lag i ungdomsserierna inklusive kontaktpersoner kommer få ut separat info inom kort.