Nya riktlinjer och beslut fr.o.m. idag den 23 december

Svenska Fotbollförbundet har uppdaterat nya riktlinjer utifrån de nya restriktionerna som FHM och regeringen presenterade härom dagen och gäller fr.o.m. idag den 23 dec.

Information och riktlinjer finns att läsa i sin helhet här:

https://svff.svenskfotboll.se/nyheter/2021/12/regeringen-och-folkhalsomyndigheten-vidtar-nya-atgarder/

Även om cuper och läger ställs in får idrotten fortfarande bedrivas i form av träning och enskilda matcher både inomhus och utomhus. Vi måste fortsätta ta ansvar för att minska smittspridningen. Detta ansvar som idrotten fått av FHM ska följas av våra föreningar. Så länge idrotten tar sitt ansvar får vi förtroende från myndigheterna och kan få fortsätta bedriva verksamhet även om det just nu är i begränsad form. Hitta inte kryphål och ta ansvar!

ÖLFF:s Tävlingskommitté har utifrån riktlinjerna därav beslutat att:

Samtliga cupsanktioner som beviljats t.o.m. den 16 januari upphävs och dessa cuper får inte genomföras. Sanktionsavgiften för dessa cuper kommer betalas tillbaka till arrangörsföreningen.

Seriespelet i Futsal kan fortsätta bedrivas som vanligt. Tänk dock på att publikbegränsningen om det inte finns anvisade sittplatser fr.o.m. idag är max 20 åskådare. Vid fler än 20 åskådare gäller andra bestämmelser (läs mer i riktlinjerna).

 

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och hoppas på att 2022 blir ett år där vi återigen kan spela matcher, genomföra arrangemang och träna normalt igen.